ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ & ΑΣΚΗΣΗ

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ & ΑΣΚΗΣΗ

Μία από τις πιο ευαίσθητες περιόδους στη ζωή μίας γυναίκας είναι αυτή της εμμηνόπαυσης. Αρκετές γυναίκες δεν είναι προετοιμασμένες για το πόσο εξουθενωτικά και δυσάρεστα μπορεί να είναι τα συμπτώματα αυτής της φάσης της ζωής τους (εφιδρώσεις, εναλλαγές διάθεσης, δυσκολία στον ύπνο, κ.α.).
Επιπλέον, κατά την εμμηνόπαυση, εξαιτίας της έλλειψης των οιστρογόνων, οι πιθανότητες για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων αυξάνονται σημαντικά! Η άσκηση είναι εξαιρετικής σημασίας για μία γυναίκα στην εμμηνόπαυση, γιατί ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΕΙ την απώλεια οστικής πυκνότητας, ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ την ποιότητα του ύπνου, ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ την καρδιο-αναπνευστική λειτουργία, ΜΕΙΩΝΕΙ τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου, ΡΥΘΜΙΖΕΙ ευνοϊκά τη λειτουργία του μεταβολισμού, μειώνει το άγχος και προκαλεί ΕΥΕΞΙΑ. Για να απολαμβάνουν οι γυναίκες αυτά τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ της άσκησης χρειάζεται η άσκηση να είναι τακτική και όχι τυχαία – περιστασιακή.

Επειδή κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας και να διαμορφώσετε μαζί το κατάλληλο για τις δικές σας ανάγκες πρόγραμμα εξατομικευμένης άσκησης, είτε γυμνάζεστε ήδη, είτε μόλις ξεκινάτε.

.

Ο βασικός μας σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους.e-genius.gr ...intelligent web software